ALEGERI 2016: Partida Romilor face jocul PSD şi în aceste alegeri

1783

Obligaţi de la centru să candideze separat de alte formaţiuni politice, pe liderii Partida Romilor Dâmboviţa pare că independenţa îi încurcă şi că nu pot sta pe picioarele lor. Social democraţii sunt cei care-i alină pe liderii romilor. Liderul judeţean Vasile Deju Moise şi-a serbat de curând ziua, într-o locaţie mai ascunsă de văzut târgoviştenilor. A chemat câteva sute romi din mai multe localităţi ale judeţului, dar şi liderii PSD care să le vorbească despre buna colaborare dintre ei.

O echipă de jurnalişti a MDI Tv a fost apostrafată de sărbătorit, dar şi de reprezentanţii restaurantului, pentru că încurcau înţelegerile transpartinice. Şeful PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a apărut totuşi la sărbătoare, după lăsarea întunericului, pentru că nu se cădea ca atâta cheltuială să rămână în van.

Partida Romilor Dâmboviţa are listă de candidaţi la CJD, sperând să obţină măcar un post, pe care să-l negocieze ulterior pentru un post de vicepreşedinte. Lista este deschisă de Vasile Moise.

La nivelul municipilui Târgovişte, socoteala politică este similară. Partida Romilor nu are candidat pentru funcţia de priamar,  ci doar o listă pentru Consiliul Local, susţinând evident candidatul PSD. Negocierea eventualului vot al reprezentantului romilor, dacă formaţiunea va avea un loc în CLM, este tot pe scaunul de viceprimar. Lista Partida Romilor la Târgovişte este deschisă de actualul viceprimar, Tudorică Răducanu.

Emoţiile sunt, însă, mari pentru cei doi lideri. Reprezentanţii etniei sunt foarte divizaţi, foarte mulţi dintre ei neavând nici o legătură cu centrul şi ascultând doar de bulibaşa local.
Dintre aceştia foarte mulţi se regăsesc pe listele altor formaţiuni sau susţin public alţi candidaţi, cu şanse de a ajunge primari. În plus, în concurenţa directă cu Partida Romilor este Alianţa pentru Unitatea Romilor – AURr. Reprezentanţii acesteia au pornit o campanie aplicată, bătând la pas localităţile cu romi,  parând mai determinaţi să câştige, fără alianţe transpartinice, locuri în CJD şi consiliile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here