Bulgaria: Agresorul tânărului de etnie romă a fost arestat.

2102

Urmărirea penală a fost instituită pentru bărbatul care a bătut şi insultat un adolescent rom de 17 ani.
Bărbatul a încercat să se ascundă după ce cazul a ajuns în atenţia autorităţilor, dar a fost reţinut mai târziu.
Incidentul a avut loc în satul Ovchepoltsi, aproape de provincia Pazardzhik.

Motivul agresiunii a survenit ca replică pentru victimă, care declarase că sunt egali.
Agresorul a incărcat imaginile pe reţele de socializare unde a adunat mai mult de 100.000 de vizualizări în mai puţin de 36 de ore.

În materialul filmat se poate auzi cum agresorul de 24 ani (Kaleev) îl întreabă pe tânărul de 17 ani (Mitko) dacă sunt „egali”. „dacă nu mă baţi, o să spun ca [suntem].”

Adolescentul este insultat în mod repetat iar după ce este lovit cu pumnii şi picioarele, înghemuit de durere, tânărul răspunde că nu sunt egali.
Speriat că situaţia s-ar putea înrăutăţi, acesta execută inclusiv comenzile de a sta culcat şi a se ridica.
Agresorul pe nume Kaleev întreabă repetat „Ce ai spus? Că îţi sunt egal ţie…? Şi, sunt ţigan, aşa-i?…Ei bine, dacă mă hotărăsc să te omor, ce o să fac eu cu tine?! …Culcă-te la pământ!”

În ziua de luni, tânărul Mitko a declarat la un post de televiziune local că a spus doar „Bună ziua” înainte de atac. Atacul a avut loc când tânărul Mitko se întorcea spre casă după ce plecase să îşi cumpere ţigări.

Agresorul Kaleev afirmă că adolescentul i-ar fi cerut bani şi s-a enervat pe Mitko după ce a declarat ca sunt „egali” ca şi comentariu pentru remarca ca „Romii nu muncesc”.

Notă: materialul video, care durează mai mult de 2 minute, nu va fi publicat deoarece conţine scene violente şi cu un puternic impact emoţional

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here