Manifestanţi din mişcarea Nuit Debout au protestat faţă de condiţiile mizere în care trăieşte o familie de romi români

1848
FOTO La Nouvelle Republique

Manifestanţii mişcării Nuit Debout (Noaptea în Picioare) din oraşul francez Poitiers au protestat faţă de condiţiile mizere în care locuieşte o familie de romi români şi le-au cerut autorităţilor soluţii pentru a îmbunătăţi situaţia, relatează La Nouvelle Republique.

Circa 20 de persoane s-au strâns miercuri într-o parcare din oraş, după care au mers la piaţă şi la magazine pentru a cumpăra produse de primă necesitate pentru români. De asemenea, ei au făcut curat în casă.

Cei 13 români – trei adulţi şi 10 copii cu vârste cuprinse între trei şi 16 ani – locuiesc de aproximativ trei ani într-un fost magazin alimentar, fără apă şi curent electric. Locuinţa are 60 de metri pătraţi. Clădirea este de vânzare sau de închiriat, iar proprietarii sunt nemulţumiţi.

“Când sunt şase maşini şi o rulotă în parcare, nu este plăcut şi este greu pentru posibilii locatari sau cumpărători să facă abstracţie şi să îşi imagineze cum ar fi să locuiască acolo”, a precizat unul dintre agenţii imobiliari care se ocupă de clădire, Jerome Benzera.

“A fost depusă o plângere în luna octombrie şi reînnoită ulterior”, a precizat proprietarul.

Aceasta nu a fost prima dată când manifestanţii din Poitiers s-au mobilizat pentru familii de romi români. La 9 aprilie, ei au organizat un protest faţă de expulzarea unei alte familii care ocupa abuziv o locuinţă din oraş. Participanţii la miting au convins autorităţile locale să mute romii într-un hotel timp de o săptămână, după care au fost transferaţi într-un centru social.

 

 

SURSĂAdevaul
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here